CROSISU, Ediția 1 – O oră de alergare, o zi de bună dispoziție

Publicat in Diverse pe 19th octombrie, 2022

Concursul CrosISU fost cuprins în programul ISU Neamț pentru sărbătorirea Zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din Romania. A fost inițial planificat pentru data de 11 septembrie, dar a fost amânat o săptămână, pe fondul unor avertizări de vreme rea.

Acest fapt nu a împiedicat pe cei ce s-au înscris la competiție și pe amatorii de alergare montană din județ să vină de la primele ore ale de zilei de 18 septembrie pe Platoul Gospodinelor din municipiul Piatra Neamț.

La ora 09:00, într-o frumoasă duminică de început de toamnă, platoul era deja plin de viață.

Datele tehnice ale curselor:

  • Cursa copiilor:

– distanța de 1,7 km.

– elevația de 110 m

– categorii: fete și băieți, fiecare având categoriile de vârstă: 7-12 ani și 12-16 ani;

  • Cursa cross:

– distanța de 5,3 km.

– elevația de 340 m.

– categorii: femei și bărbați, fiecare având categoriile de vârstă: 18-35, 35-50, 50+, open; separat open ISU.

La ora 10:00, s-a dat primul start al competiției CrosISU, la cursa cross, iar la zece minute mai târziu, a început cursa copiilor. Au plecat spre medalie 90 de concurenți: bărbați, femei, copii de la vârste fragede, până la decanul de vârstă – 80 de ani, oameni care au performanțe în alergarea montană, dar și cei care au venit să savureze o tură pe munte.

Decanul de vârstă al competiției a fost Ilie Dumitru, în vârstă de 80 de ani.

Nicu Macarie a câștigat numeroase competiții de alergare montană. Cea mai recentă – ultramaratonul Transilvania 100. Poate întâmplător sau nu, câștigătorul acestei ediții a avut nr de concurs 112.

Această zi va rămâne permanent în amintirea noastră dar și a doi dintre colegii noștri. Este vorba de colonelul(r) Ionică Stoica și de Ionuț Săndulache.

Colonelul(r) Ionică Stoica este un mare amator al alergării montane și al reîntâlnirilor cu pompierii.

Plt adj. Ionuț Săndulache a împlinit 36 de ani. Cei dragi ai lui au venit să îi ureze la mulți ani, pe Platoul Gospodinelor.

Multă bucurie Am simțit cu toții că e sărbătoare. Nici nu putea fi altfel cu 26 de copii au dat tonul la bună dispoziție.  Însoțiți de părinți și de pompierul Sam (plt Sami Gavriluț) au dus bucuria pe pârtia Cozla și au adus-o înapoi pe platou cu viteza vântului.

Dar veselia cea mai mare au adus-o familiile care au intrat în cursă cu două generații, iar una dintre ele cu toate 3.

După alergare, pompierul Sam le-a făcut o surpriză celor mici: i-a provocat să îl ia la țintă cu pistolul… cu apă. (foto)

Clasamentul, afișat pe site-ul ijsunt.ro, nu a fost cel care a adus zâmbetul participanților, starea de bine fiind dată de întâlnirea cu oameni frumoși care iubesc natura și mișcarea.

Concursul CrosISU a fost organizat de ISU Neamț, în parteneriat cu ASPR – filiala Neamț, Kaufland Romania și Merlin’s Beverage – Fabrica de sucuri.

După premiere, inspectorul șef al ISU Neamț, col Mihai Ciprian Mitrea, a mulțumit sponsorilor amintiți mai sus, dar și personalului unității, precum și voluntarilor ISU, care au fost motorul acestei frumoase activități.

Gândurile organizatorului zboară către ediția următoare și spre dorința de a distribui, într-o singură zi, 300 de numere de concurs.

Să fie de trei ori mai multă bună dispoziție!

Scris de: mr. Andrei GRANCEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *