Ediția a II-a a CrosISU. Sportul – pretext de bună dispoziție în familie și între prieteni

Publicat in Diverse, Pregatire pe 7th noiembrie, 2023

Gustul plăcut al primei ediții a CrosISU a fost motivul pentru care salvatorii nemțeni s-au hotărât să mențină această competiție sportivă și în anul 2023 în „Calendarul de activități ale ISU Neamț pentru celebrarea Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din Romania”. Competiția a fost programată pentru data de 23 septembrie, iar organizarea activității a fost susținută și în acest an de Kaufland România și Fabrica de sucuri Merlin’s Beverage.

Familii și prieteni

La ora 09:00, într-o frumoasă zi de început de toamnă, platoul era deja plin de viață. Bucuria sinceră a copiilor pregătiți să câștige o medalie era molipsitoare și ne-a făcut mare cinste. Cu foarte bună energie au venit și decanii competiției. Ilie Dumitru, în vârstă de 85 de ani, a fost alături de noi, la fel ca anul trecut.

Colonelul(r) Ionică Stoica ne-a bucurat din nou cu prezența. A arătat încă o dată că este un mare amator al alergării montane și al reîntâlnirilor cu „urmașii” pompieri.

Tot la a doua participare a fost Nicu Macarie, câștigător a numeroase competiții de alergare montană. La ediția curentă, a participat și prietenul lui, Ionuț Husariu, care are impresionante rezultate la maratoane și ultramaratoane montane. Nu au păstrat bună dispoziție doar pentru ei, ci au venit în dimineața competiției cu un grup de persoane dragi lor.

Așa cum am sperat, prietenii alergării montane din Piatra Neamț au fost și ei la înălțime, fie că sunt participanți la ultramaratoane sau se bucură de turele pe muntele Cozla.

Date tehnice și participanți:

Cursa copiilor:

– distanța de 1,7 km.

– elevația de 110 m

– categorii: fete și băieți, fiecare având categoriile de vârstă: 7-12 ani și 12-16 ani;

Cursa cross:

– distanța de 5,3 km.

– elevația de 340 m.

– categorii: femei și bărbați, fiecare având categoriile de vârstă: 18-35, 35-50, 50+, open.

La ora 10:00, s-a dat startul cursei cross competiției pentru participanții majori – 18 femei și 59 de bărbați, iar 10 minute mai târziu au plecat spre medalie 30 de copii.

A doua ediție de bucurie pe Platoul Gospodinelor

La fel ca anul trecut, după alergare, pompierul Sam – plutonierul Samuel Găvriluț – le-a făcut o surpriză celor mici: i-a provocat să îl ia la țintă cu pistolul… cu apă.

Două persoane dintre cele prezente pe 23.09 la CrosISU au adus motivele de sărbătoare „de acasă”. Cojoc Bianca a împlinit 16 ani în ziua concursului, iar colegul nostru plt. David Buruiană a împlinit 25 de ani. De asemenea, ne-a surprins plăcut să avem la competiție pe Lozovanu Rareș, în vârstă de 12 ani, născut pe data de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România. Am putea spera că are o carieră predestinată…

Pentru copii, organizatorul a pregătit o surpriză care le-a adus o bucurie imensă și care ne-a adus tuturor emoții pozitive. Pentru că făcând sport au câștigat toți puncte spre o viață sănătoasă, pompierii le-au înmânat medalia și i-au lăsat pe micii campioni să urce pe treapta cea mai înaltă a podiumului competiției, în aplauzele tuturor celor prezenți.

Aplauzele nu au contenit, iar pe timpul premierii au arătat spiritul de fair-play și prietenia existentă între participanți.   

 CrosISU – gânduri spre un eveniment de tradiție

Cele două ediții ale competiției, sub pretextul alergării, au reunit pe Cozla sportivi mai mari și mai mici, cu familiile lor, cu prietenii lor pentru câteva ore de bună dispoziție. Așa cum am văzut pe pielea noastră, buna dispoziție poate crea dependență. Și ne dorim să promovăm această dependență – a bunei dispoziții, a socializării și a menținerii sănătății prin sport. Iar pentru că gustul primelor două ediții ne încurajează, la fel ca feedback-ul participanților și ochii încântați ai sponsorilor noștri, ne uităm cu încredere spre următoarea ediție.

Autor: mr. Grancea Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *